Sposób przygotowania

Z mąki, margaryny, cukru, miodu, sody i jaj zagniatamy ciasto i dzielimy na 4 części. Rozwałkowujemy placki i pieczemy na złoty kolor w 175 stopniach.
Wszystkie masy robimy tak samo.
Masa pomarańczowa: Połowę soku zagotowujemy a w pozostałej połowie rozprowadzamy budynie (po 2 budynie na jedna masę) Gdy zacznie się gotować wlewamy sok z budyniem i chwilkę gotujemy. Ciepłą masę rozprowadzamy na placku i przykrywamy drugim. Robimy resztę mas tak samo jak tą. Na samym wierzchu dekorujemy rozpuszczoną czekoladą.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    pyszne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    smile

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    eliza135

    pyszny i kolorowy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !