Sposób przygotowania

Włoszczyznę umyć, obrać i opłukać, włożyć do zimnej wody razem z umytym kurczakiem, posolić, dodać po szczypcie ziół i gotować na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Kurczaka wyjąć, oddzielić mięso od kości i pokroić w kostkę. rosół przecedzić. Ryż odmierzyć, wypłukać i odsączyć na sicie. Zagotować rosół ( powinno go być objętościowa dwa razy więcej niż ryżu), wrzucić ryż, zamieszać do spodu i gotować pod przykryciem, aż wchłonie rosół. Zestawić ryż z ognia. Żółtka wymieszać z serem i połączyć je z ryżem. Dodać mięso z kury, doprawić jeszcze solą i pieprzem. Wstawić do nagrzanego piekarnika na około dwadzieścia minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    inna nazwa
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    risotto powinno być

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !