Sposób przygotowania

Na stolnicę najpierw wsypujemy mąkę , żółtka , cukier puder , wodę i zagniatamy , możemy też dodać proszek do pieczenia , wystarczy pół łyżeczki, gdy zagnieciemy to wkładamy do lodówki , a potem ciastem wylepić foremki. Masa serowa: Ser cukry i jajka ucieramy mikserem i ta masę przełożyłam do szprycy cukierniczej lub do kremów i zapełniłam babeczkę i pieczemy pół godziny w 180 st. Lukrem polałam na koniec po wyjęciu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Sandra11

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Super babeczki!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo ładne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    pięknie wyglądają
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    martka.t

    Ja robiłam podobne i nadzienie wprowadzałam szprycą ale w piekarniku wszystko się rozpłynęło tzn mam na myśli że nie został żaden kszałt po szprycowaniu tylko masa się rozpłaszczyła pod wpływem ciepła :( Może dlatego że zamiast zwykłego twarogu użyłam twarogu śmietankowego z wiaderka Jak myślicie? Co trzeba dodać jeśli mam taki twaróg i chcę zagęścić masę?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !