Sposób przygotowania

Krok 1 / 5

Biszkopt: żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę, a następnie porcjami dodajemy żółtka oraz cukier. Na koniec dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz kakao, dokładnie, lecz ostrożnie mieszamy łyżką. Gotowe ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy około 35 minut w temp. 180*C. Po upieczeniu biszkopt studzimy. Następnie umieszczamy go ponownie w blaszce w której się piekł i nasączamy ponczem. Odstawiamy.


Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mati3

    ekstra:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    jak dla mnie rewelacja!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smakowite
  • 1
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    mniam, chce zrobic ten przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo smakowite to ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !