Sposób przygotowania

W rondelku rozgrzewamy trochę oliwy lub masła, wrzucamy ryż (tez torebki), przesmażany, podlewamy bulionem, tak, żeby przykryć ryż, przykrywany i dusimy na małym ogniu. Należy pamiętać tylko, żeby co parę chwil dolewać kolejne porcje bulionu.



Ośmiornice myjemy, czyścimy. Kroimy na kawałki. Obsmażamy z solą i pieprzem. Podlewany winem i dusimy kilka chwil.



Jak ryż będzię już miękki, to dorzucamy do niego ośmiornice i groszek. Mieszamy i podajemy z białym winem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    interesujące
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !