Sposób przygotowania

Do garnka z woda ok 2 litra wkładamy 2 kostki rosołowe ,liść laurowy i kilka kulek pieprzu . Zagotowujemy. Ziemniaki obieramy kroimy w kosteczke dodajemy do wywaru. Marchewkę ścieramy na dużych oczkach . Pietruszkę obieramy i drobno kroimy. Warzywa gotujemy ok 10 min. Następnie dodajemy pokrojona kapustę . Doprawiamy sola ,pieprzem przyprawa w płynie. Zaciągamy śmietaną . Bekon kroimy w paseczki i podsmażamy na patelni. Podajemy z zupą

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    pyszne choć boczku za dużo
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    ciekawe;)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kasiek

    pyszny jest taki kapuśniaczek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !