Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka przeciąć w poprzek dzieląc je na dwa cieńsze kawałki mięsa, oprószyć kucharkiem oraz pieprzem.
W głębokim talerzu wymieszać sok z cytryny i zetrzeć skórkę z tej połówki cytryny, dodać drobno posiekany czosnek, tymianek oraz oliwę z oliwek. Włożyć piersi z kurczaka i wymaczać je w marynacie. Odstawić na 10 minut, rozgrzać grill.
Grillować około 5 - 6 minut z jednej strony, następnie przełożyć na drugą stronę i grillować przez kolejne 5 minut. Nie odwracać więcej mięsa podczas grillowania, aby go nie nie wysuszyć.
Udekorować grzybkiem marynowanym, pomidorkiem koktajlowym lub kiełkami, w zależności co kto woli.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Sylwia29

    Pychota
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    super smak
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajnie się prezentuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    super wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszne mięsko
  • 4
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    musi być przepyszna...
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    fajnie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    elka4621

    całkiem smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    KOBRA

    pyszotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Wygląda wspaniale.
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super mięsko
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    Pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika63

    mniam, mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    pyszny klasyk :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    śliczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    idealne na grilla

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !