Sposób przygotowania

Młode ziemniaki zalać wrzątkiem, posolić i ugotować al dente.
Odcedzić i pozostawić do ostygnięcia.
Śmietanę wlać do blendera, dodać majonez, posiekaną zieloną pietruszkę, koperek, szczypiorek i czosnek - zmiksować.
Sos śmietanowy doprawić solą, pieprzem, wasabi, cukrem i sokiem z cytryny.
Zimne ziemniaki obrać ze skórek, pokroić w plasterki lub kostkę, zalać sosem śmietanowym i dokładnie wymieszać.
Schłodzić przed podaniem.

Sałatka może być dodatkiem do pieczeni, śledzi solonych lub dań z grilla.

Komentarze

  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>* Serdecznie zapraszam do przeglądania moich przepisów :) *** Każdy znajdzie wśród nich coś smacznego dla siebie :) *</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    eagle

    Już czuję, że do śledzika będą super.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !