Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z cukrem oraz proszkiem.
Kasię utrzeć, dodać jajko.
Zagnieść ciasto, dać do foli wsadzić do lodówki na 30 minut.
Ciasto rozwałkować, dać do foremek.
Piec 15 minut w 200’C.
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, ostudzić.
Śmietankę ubić z cukrem na sztywno, pod koniec dodać czekoladę i wymieszać.
Babeczki udekorować czekoladową śmietanką i posypać wiórkami czekoladowymi - starta czekoladą.
Udekorować owocami.

Babeczki zrobiłam na Weekend z Kasią.

Smacznego.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    motylwe

    z czekoladowym pycha:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    rewelacyjne ciasteczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !