Sposób przygotowania

Mąkę przesiać przez sito, dodać KASIĘ, cukier, jajka i sól.
Wszystko razem posiekać.
Ciasto zawinąć w folię i i włożyć na 2 godziny do lodówki.
Jabłka obrać, podzielić na ćwiartki, usunąć gniazdka nasienne.
Dusić 10 minut w niewielkiej ilości wody z cukrem, cynamonem, rodzynkami i orzechami. Wcisnąć sok z cytryny. Dwie trzecie ciasto cienko rozwałkować wyłożyć nim dno i boki tortownicy.
Spód po nakłuwać widelcem i piec w piekarniku 15 minut nagrzanym do 200°C.
Na podpieczone ciasto wyłożyć jabłka, przykryć rozwałkowaną pozostałą częścią ciasta.
Wstawić do piekarnika i piec jeszcze 20 minut.
Ciasto ostudzić nie wyjmując z tortownicy.
Chłodne posmarować konfiturą.

Ciasto zrobiłam na weekend z Kasią.

Smacznego.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    Wygląda smacznie :) Ale pewnie w smaku jeszcze lepsza niż by się spodziewało !
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    mniam pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !