Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem. Dodawać po trochu przesiane mąki oraz kakao. Na końcu delikatnie wmieszać ubitą pianę z białek.
Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia, nałożyć obręcz, boków nie smarujemy tłuszczem. Piec biszkopt około 30 minut.
Truskawki umyć, usunąć szypułki, pokroić na kawałeczki. Wymieszać z tężejącą galaretką. Biszkopt przekroić na pół. Na pierwszą warstwę biszkoptu nasączyć ponczem, nałożyć galaretkę z truskawkami, przykryć drugim biszkoptem.
Na górę dałam ubitą śmietanę. Dowolnie przystroić.

Torcik zrobiony w zeszłym roku na Weekend z Kasią.

Smacznego.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !