Sposób przygotowania

Sok pomarańczowy łączę z bulionem i doprawiam curry, po czym gotuję na wolnym ogniu przez 12 minut.
Mąkę podsmażam na maśle, następnie dodaję do sosu.
Kalafiora podzielonego na średniej wielkości różyczki gotuję w wodzie z solą.
Do sosu dodaję śmietanę, sól oraz pieprz. Ugotowanego kalafiora polewam sosem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    ciekawy sos
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    sara1

    bardzo lubię kalafiora
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczna potrawa
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    kalafiorek z sosikiem to coś dla mnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    jeszcze takiego nie jadłam
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    lubię kalafiory
  • 1
    original
    Opublikowano

    pestka

    lubię kalafiory , ale z takim sosem nie jadłam - to ciekawa propozycja
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    dobre danie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny przepis,dla mnie pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !