Sposób przygotowania

Marchew pokroić, a następnie ugotować w bulionie. Gdy marchewki będą miękkie rozdrobnić je za pomocą blendera (bulionu nie zlewać!).
Mąkę podsmażyć na maśle, a następnie dodać ją do bulionu połączonego z rozdrobnionymi marchewkami, zagotować, po czym doprawić do smaku solą, pieprzem i wyciśniętym z cytryny sokiem.
Na koniec dodać do zupy śmietanę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nawet dobra
  • 2
    th23
    Opublikowano

    ttrytka

    ciekawa zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    ciekawa odmiana
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    do zupy dodaję także groszki ptysiowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    do zupy dodaję także groszki ptysiowe
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    dobra zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    podoba mi się ten przepis na zupkę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ciekawa zupka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !