Sposób przygotowania

Jabłka obrać, pokroić w cząstki, wyciąć gniazda nasienne.
Owinąć jabłka w arkusz alu-folii i upiec w gorącym piekarniku.
Miękkie jabłka rozłożyć do kompotierek, posypać cynamonem i pozostawić do ostygnięcia.
Z mleka odlać 1/2 szklanki, a resztę zagotować z dodatkiem cukru, cukru waniliowego i cynamonu.
W odlanym mleku rozpuścić oba budynie i wlać, stale mieszając, na wrzące mleko.
Gotować, aż budyń zgęstnieje.
Gorącym zalać jabłka.

Tak przygotowany budyń najlepiej smakuje po schłodzeniu w lodówce, ale oczywiście można go jeść na ciepło.

Komentarze

  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Serdecznie zapraszam do przeglądania moich przepisów :) Każdy znajdzie wśród nich coś smacznego dla siebie :)</b>

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !