Sposób przygotowania

Twarożek rozetrzeć z bryndzą , dodając posiekaną cebulę i sól do smaku oraz trochę mleka. Ziemniaki zetrzeć ,wyłożyć na sitko i nieco odcisnąć, dodać jajko, trochę mąki sól i pieprz do smaku. Kłaść łyżką ziemniaki na mocno rozgrzany na patelni tłuszcz, formując cienkie placuszki , smażyć z obu stron na rumiano.Podając wprost z patelni smarować placuszki przygotowaną masą z bryndzy i twarożku. Oddzielnie można podać surówkę.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    takich jeszcze nie próbowałam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    ciekawe jak smakują

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !