Sposób przygotowania

Maliny zasypać połową cukru i odstawić na kilka godzin.
Kiedy maliny puszczą sok dodać je do syropu powstałego z reszty cukru zagotowanego w szklance wody i połączonego z sokiem wyciśniętym z pomarańczy.
Całość gotować przez około 20minut, po czym przełożyć do słoików.

Komentarze

  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    fajna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    super konfitura
  • 3
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wyśmienita
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    GGABI

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    uwielbiam!
  • 4
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    z dodatkiem pomarańczy nie robiłam.
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszna konfitura
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    wspaniałe konfitury na zimę
  • 3
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszności takie konfiturki
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smaczna konfitura
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    konfitura palce lizać
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajne połączenie z pomarańczą.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !