Sposób przygotowania

Boczek, obraną i pokrojoną cebulę usmażyć, lekko rumieniejąc razem z oczyszczonymi, opłukanymi i pokrojonymi pieczarkami. Ziemniaki umyć, obrać i opłukać. Dwa spore ziemniaki ugotować i przepuścić przez maszynkę. Pozostałe zetrzeć na tarce o najdrobniejszych otworach. Odlać ½ szklanki soku ziemniaczanego i wlać gorące mleko. Masę ziemniaczaną wymieszać dokładnie z gotowanymi ziemniakami i jajkami. Przyprawić solą i pieprzem, dodać boczek z cebulą i pieczarkami. Przełożyć do wysmarowanego tłuszczem i posypanego tartą bułką naczynia żaroodpornego. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w średniej temperaturze około dwie godziny.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !