Sposób przygotowania

Margarynę rozpuszczamy i studzimy,ser mielimy przez maszynkę (ja miksuję blenderem od razu z jajami) dodajemy jaja, cukier i mąkę. Zarabiamy jednolite ciasto po czym je wałkujemy (nie za cienko). Szklanką wycinamy koła a w nich kieliszkiem mniejsze kółeczka. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Przekładamy na papierowy ręcznik i i odsączone z tłuszczu posypujemy cukrem pudrem lub oblewamy lukrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    uwielbiam:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    pyszne
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    przepraszam za zbyt późną poprawkę ale mąki powinno być ok.1.5szklanki do dwóch
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    sara1

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo smaczne oponki
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Joanna23

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    natkapietruszki@op.pl

    ooo super przepis
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    pyszne oponki serowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !