Sposób przygotowania

Przygotować budyń zgodnie z instrukcją ma opakowaniu, przestudzić. Masło utrzeć z cukrem i aromatem migdałowym na puch, dodająć po trochu chłodny budyń. Na końcu dodać 150 g wiórków kokosowych oraz ajerkoniak.. Masę schłodzic w lodówce. Krakersy ułożyć na prostokątnem blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przełożyć masą. Ułożyć krakersy i posmarować masą, aż do wyczerpania składników. Ostatnia powinna byc masa. Schłodzić w lodówce.

2 łyzki masła rozpuścić na patelni, dodać 2 łyżki cukru i wsypać 50 g wiórków. Wszystko razem uprażyć na jasno - brązowy kolor. Tak przestudzonym "krokantem" posypać ciasto.

Przed podaniem schłodzić w lodówce.
Ciasto jest najlepsze następnego dnia.

Ciasto zrobione na weekend z Kasią.

Komentarze

  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    Super
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    pyszne ciasto!
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ależ rozpusta
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    super pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    daria2911

    uwielbiam rafaello

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !