Sposób przygotowania

Ogórki obieram, a następnie kroję na plasterki o grubości 1,5cm i przekładam do rondla.
Do ogórków dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, pieprz, sól, a następnie jogurt, cukier i zalewam całość bulionem, po czym duszę na wolnym ogniu przez 12 minut. Do ogórków dodaję masło i mieszam, aż się roztopi.
Mąkę rozrabiam z wodą, a następnie dodaję do ogórków. Koperek drobno siekam, a następnie łączę z ogórkami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetna sałatka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    fajna sałatka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    na pewno smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Bardzo dobra
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    superowa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczna do obiadu i nie tylko
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszna :))
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    fajny ten przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Tak to ja jeszcze nie jadłam.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszne muszę zrobić

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !