Sposób przygotowania

Masło roztopić na patelni, a następnie przez 5 minut smażyć na nim buraki pokrojone w plastry i doprawione solą i pieprzem.
Buraki zalać bulionem i dodać uprzednio namoczone grzyby. Całość dusić, a po 15 minutach dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, po kolejnych 10 minutach dodać cukier i ocet i dusić całość jeszcze przez 10 minut.
Buraki polać śmietaną połączoną z posiekanym koperkiem i czosnkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    takich buraczków to jeszcze nie jadłam :P na pewno są pyszne i muszę spróbować :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    piotr20091991@wp.pl

    fantastyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    ciekawy przepis
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pychota
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    idealny dodatek do obiadu
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    fajny pomysł z grzybkami
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pysznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    takich jeszcze nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    ciekawe danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    fajny pomysł na buraczki :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia56

    na pewno pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    lubię takie buraczki:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawy pomysł.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !