Sposób przygotowania

Ser przełożyć do miseczki, rozdrobnić widelcem. Dodać żółtko, cukry i starannie wymieszać. Mąkę przesiać, wbić jajko, dodać wodę i zagnieść ciasto. Powinno być dosyć miękkie. Ciasto rozwałkować. Szklanką wykroić krążki. Na środku układać farsz z sera i zlepiać. Gotowe pierogi wrzucać do osolonej wody i gotować 8-10 minut. Odcedzić. Masło lekko podrumienić. Pierogi włożyć na talerz, polać masłem, posypać cukrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    lubie takie
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Marko

    bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    takie pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !