Sposób przygotowania

jabłka umyć, obrać pokroić na ćwiartki, wykroić gniazdka nasienne, wrzucić do rondla polać niewielką ilością wody rozgotować dodać cukier i wanilię wymieszać- wystudzić. mąkę przesiać na stolnicę, dodać masło dokładnie wymieszać-posiekać nożem, następnie dodać cukier puder żóltka śmietanę oraz wanilię i szybko zagnieść. przygotowane ciasto schłodzić, wyjąć podzielic na 2 części jedną część rozwałkować ułożuć na blaszce posypać równomiernie bułką tartą, a następnie pokryć masą jabłkową rozwałkować drugą część, ostrożnie przenieść na wałku przykryć jabłka upiec w nagrzanym piekarniku 180 st posypać cukrem pudrem

Komentarze

  • 2
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Lubię szarlotkę :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    uwielbiam szarlotkę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Kocham to ciasto,jedno z mich ulubionych.
  • 2
    original
    Opublikowano

    iga2

    zjadło by się
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Szarlotka zawsze chodliwa.....
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    pyszne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !