Sposób przygotowania

Szynkę wieprzową kroimy w plastry, dość grube i spryskujemy olejem. Posypujemy przyprawą do mięsa wieprzowego i mieszamy. Odstawiamy do lodówki, a zabieramy się za warzywa. Papryki, cebulę oraz ogórka kroimy w plasterki. Pieczarki myjemy i oczyszczamy. Ogórki kiszone kroimy po połowie wzdłuż (jeśli ogórki są duże możemy również przekroić je po połowie wszerz). Na kijki od szaszłyków nadziewamy tak przygotowane składniki w dowolnej kolejności – ja rozpoczynałem i kończyłem zawsze na pieczarkach, w środku starałem się dać najwięcej papryk, jeden plasterek ogórka oraz kilka kawałków mięsa. Tak przygotowane szaszłyki grillujemy nad rozżarzonym węglem drzewnym. Smacznego.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    halina55

    też takie robię
  • 3
    original
    Opublikowano

    gottrina

    smacznie i kolorowo
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka116

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    wyglądają wspaniale
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    po prostu śleczne,jednak my jemy oczami to prawda.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszna propozycja
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    o jak kolorowo, mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Mega kolorowe, mega apetyczne !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magula

    Pięknie te szaszłyczki wyglądają.
  • 1
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Kolorowe i pyszne. Palce lizać.
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    świetne na wiosenne grille , kolorowo, apetycznie i smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !