Sposób przygotowania

Kapustę cienko poszatkować. W dużym garnku rozgrzać masło i wrzucić kapustę. Dodać majeranek i dusić pod przykryciem przez około 45 minut, często mieszając. Pod koniec duszenia dodać posiekany koperek, cebulkę. Zdjąć z ognia i lekko wystudzić. Mąkę wymieszać z dwiema łyżkami wody i wlać do kapusty, a następnie zagotować. Ponownie zdjąć z ognia i dodać posoloną wcześniej lekko śmietanę. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo dobra
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    uwielbiam,ale majeranku nie dodaję
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    bardzo lubię młodą kapustkę.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !