Sposób przygotowania

Biszkopt: białka ubić na sztywno , dodać cukier i ubijać , dodać żółtka - ubijać, na koniec dodać mąkę i proszek oraz kakao , a także rozpuszczoną i chłodną margarynę, podzielić ciasto na dwie części, wlać ciasto na dużą blachę i upiec.

Ubić śmietanę, schłodzoną z 4 łyżkami cukru pudru, wlać do niej wcześniej rozpuszczoną żelatynę w pół szklanki wody. Jeden biszkopt dać do foremki na niego wylać ubitą śmietanę, zalać to wiśniami i czereśniami z galaretką, których galaretka jest rozpuszczona na szklance syropu wiśniowego i 2,5 szklanki wody. Na zastygającą galaretkę położyć drugi biszkopt i udekorować go lukrem i perełkami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    wygląda bajecznie:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    doskonałe ciasto!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !