Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z surimi, czerwoną cebulą i serem brie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

paluszki surimi 5 szt
jajko 2 szt
olej 1 łyżeczka
natka pietruszki
cebula czerwona 1/2 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
pieprz kolorowy
ser brie (z orzechami)

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z surimi, czerwoną cebulą i serem brie

Cebulę kroimy w kostkę, paluszki w 1 cm plastry i razem podsmażamy na łyżeczce oleju. Wbijamy na patelnię 2 jajka, mieszamy i czekamy aż jajka się zetną. Wykładamy jajecznicę na talerz, doprawiamy ją solą i pieprzem, obkładamy plasterkami sera brie, posypujemy świeżą natką pietruszki. Podajemy jajecznicę z grzankami z chleba ze słonecznikiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michaś 08.07.2012 22:26
pycha
pacpaw 27.05.2012 20:52
dobrej jakości surimi nawet i ja zjem :o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak