Sposób przygotowania

Bataty myjemy, zawijamy w filię aluminiową i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200stopni na ok. 1h. Polędwiczki kroimy na kawałki, przyprawiamy do smaku przyprawami i wrzucamy na rozgrzaną patelnię na której jest oliwa. Następnie podlewamy ją trochę wodą i dusimy do miękkości.
Gdy bataty bedą gotowe, obieramy je, kładziemy na talerz, dodajemy polędwiczki i np. buraczki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    nigdy nie jadłam batatów
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    asia1985

    bataty to słodkie ziemniaki... smakują trochę jak słodka marchewka ;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    też jeszcze nie próbowałam batatów
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !