Sposób przygotowania

Kwiaty czarnego bzu po zerwaniu położyć na białym tle, żeby pozbyć się robaków. Poodcinać łodygi. Jajka ubić z cukrem. Mąkę przesiać do miski razem sodą, dodać ubite jajka, maślankę i olej. Dokładnie połączyć składniki. Dodać bakalie i kwiatki czarnego bzu, wymieszać i przełożyć do formy keksowej (23 cm) wysmarowanej tłuszczem i wysypanej startą bułką. Piec około 45 minut w 175 stopniach. Smacznego :)



Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    pychota, choć nigdy nie jadłam kwiatów te ciasto musi być przepyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    pychota, choć nigdy nie jadłam kwiatów te ciasto musi być przepyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Monika78

    pieknie wyrosniety!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Ciekawe zastosowanie dla kwiatów czarnego bzu. Ciasto pewnie ma intensywny zapach?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ankha

    Ciekawe jak smakują kwiaty po obróbce...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mmmmmmmmm na pewno pyszny;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    wygląda kusząco :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    nietypowa propozycja super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    nie miałam nigdy okazji jeść kwiatów bzu ... i żałuję że mieszkam w bloku.
  • 3
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    też mieszkam w bloku (i żałuję ;)), ale wiem gzie rośnie w czystym środowisku..
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    paula99926

    apetyczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    paula99926

    apetyczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    andzia123

    super
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    kwiaty mają lekko miodowy posmak i są bardzo smaczne, wiec calośc musi byc super
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Ślicznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    świetny pomysł.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    nie miałem okazji jeść jeszcze w niczym kwiatu bzu... ale na pewno spróbuję!
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    z czarnego bzu to tylko sok piłam, był smaczny, więc babka zapowiada się świetnie
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Toś mnie zaskoczyła, myślałam, że z kwiatów bzu można tylko sok zrobić, a tu proszę, keks jak sią patrzy.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Zosia1

    ciekawa innowacja
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    nigdy sie z nim nie spotkałam, fajan propozycja
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    nigdy nie jadłam,bardzo oryginalny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Wyśmienity
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszne ciasto
  • 2
    original
    Opublikowano

    aisza1

    pyszny deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !