Sposób przygotowania

Serca kroimy w plastry, odrzucamy tłuszcz i żyłki. Wrzucamy na patelnie z rozgrzanym olejem, smażyły do zrumienienia. Dodajemy pokrojone na plasterki pieczarki i cebule, smaśymy kilka minut. Podlewamy bulionem, dusimy do miękkosci. Pod koniec przyprawiamy, gdy będą miękkie zaciągamy sos łyżką mąki rozprowadzoną w wodzie.
Podajemy najlepiej z kaszą.

Komentarze

  • 0
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    fajny
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    smakowitości
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo lubię gulasz z serc
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    dawno nie korzystałem z serc. Zawsze gotowałem całe. Teraz jak będę robił pokroje jak Ty.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    dawno nie jadłam serc, a czasami lubiłam zrobić z nich gulasz :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    ciekawy
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    nie jadam podrobów
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    coś dla mojej żony
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne jedzonko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !