Sposób przygotowania

grzyby umyć, namoczć na kilka godzin w wodzie, ugotować. cebulę obrać pokroić w kostkę, usmażyć na tłuszczu na złoty kolor. bułkę namoczyć w wodzie i odcisnąć. grzyby cebulę i bułkę przepuścić przez maszynkę dodać sól, pieprz. z maki przesianej na stolnicę zagnieść ciasto pierogowe, wywałkować ciasto, pokroić na kawały o szerokości 3-4 cm. nałożyć nadzienie, złożyć każdy kwadrat po przekątnej i zlepić brzegi dwa rogi u podstawy trójkąta zlepić. gotować we wrzącej, osolonej wodzie, wyjąć przelać wrzącą wodą, ułożyć na talerz

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !