Sposób przygotowania

Udka zalewamy wodą. Dodajemy przyprawy ziołowe oraz sl do smaku. Wrzucamy marchew i gotujemy około 40 minut. Gdy marchew będzie miękka wyjmujemy ją wcześniej. Ugotowane mięso, które powinno lekko odchodzić od kości obieramy. Ugotowany wywar odcedzamy pozbywając się przypraw i dodajemy żelatynę. Na spód foremek kładziemy po połówce jajka, łyżeczkę groszku zielonego oraz parę plasterków ugotowanej marchewki. Wrzucamy ugotowane mięso i zalewamy wywarem z żelatyną. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin do ostygnięcia, Smacznego.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    uwielbiam galaretkę
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    mmmniam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię do wódeczki...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo apetycznie wyglądają,lubię takie przekąski
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo pyszna jest drobiowa galaretka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !