Sposób przygotowania

Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy je. Dodajemy żółtka, cukier i ubijamy dalej aż piana będzie puszysta. Do ubitej piany dodajemy budyń, mąkę, olej, proszek do pieczenia i wszystko mieszamy. Wylewamy na blachę i pieczemy w temp. 180 stopni ok. 30 min.
Każdą galaretkę rozpuszczamy osobno w szklance wody. Gdy galaretki stężeją to kroimy je w drobną kostkę. Następnie przygotowujemy krem (do mleka wsypujemy mieszankę do kremu i miksujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji).
Biszkopt przekrawamy na dwie części. Na pierwszym biszkopcie wykładamy krem wymieszany z galaretkami lub możemy wyłożyć krem i posypać galaretkami. Przykrywamy drugim biszkoptem. Na wierzch wykładamy ubitą kremówkę ze śmietanfixenm i cukrem pudrem. Placek dekorujemy startą czekoladą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    edi

    fantastyczne ciacho:)
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    ładne galarteki
  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    prezentuje sie apetycznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    asia1985

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bartek8585

    fajne ciacho:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    świetne ciacho:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    sara1

    super ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Stenka

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Pyszności tu widzę :-)
  • 2
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    smaczne ciacho
  • 1
    dsc_1830
    Opublikowano

    norweska20

    bardzo dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !