Sposób przygotowania

Kapustę szatkujemy, marchew ścieramy na tarce lub robotem siekamy w talarki.
Cebulę kroimy w półksiężyce, dodajemy sól, wszystko mieszamy o odstawiamy na 3 godziny.

Przygotowujemy zalewę.
Wszystkie składniki mieszamy, nie gotujemy.
Po upływie 3 godzin kapustę odciskamy z soku, ubijamy ciasno w słoiki.
Patyczkiem do szaszłyków przebijamy się w kilku miejscach do dna słoika.
Zalewamy zalewą.
Pasteryzujemy 15 minut.
Kapusta z wierzchu jest ciemna od pieprzu, ale to nie przeszkadza.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    jak długo można ją przechowywać?
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    jak długo można ją przechowywać?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmmmmmmm
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ela16

    ciekawe
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    nie długo się zaczną przetwory
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Fajna jest taka sałatka do słoików.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !