Sposób przygotowania

Kości z mięsa zalać wodą i gotować przez 30 minut. Następnie dodać mięso, sól i gotować aż mięso będzie miękkie. Na 15 minut przed końcem gotowania dodać marchewki, seler, por i pietruszkę.
Botwinkę pokroić, a następnie ugotować w wodzie z octem.
Po ugotowaniu botwinki odcedzić wywar, a następnie odebrać szklankę wywaru i połączyć go z mąką. Rozrobioną mąkę wlać do garnka z wywarem, zagotować, po czym dodać śmietanę, i sok z buraków. Na koniec dodać ugotowaną botwinkę, dodać posiekaną natkę pietruszki i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    EWI

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    niedawno temu robiłam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    dobra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetny obiad
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    pyszna zupka!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    uwielbiam :-)
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo apetyczna
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    wspaniała botwinka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pyszna zupka
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Smaczna zupka musiała być.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !