Sposób przygotowania

Bulion zagotować. Botwinkę (młode buraczki wraz z liśćmi), marchew i pietruszkę należy umyć, marchew z pietruszką zetrzeć na tarce o grubych oczkach a botwinkę pokroić w drobną kosteczkę. Dodać do gotującego się bulionu i gotować na wolnym ogniu do miękkości. Śmietanę rozmieszać z mąką dolać trochę zupy aby śmietana się nie zważyła i dodać do zupy. Zagotować ciągle mieszając. Na koniec przyprawić, solą, pieprzem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    ojj jak dawno nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    edi

    fajna:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    bardzo lubie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !