Sposób przygotowania

Rosołek pozostały z dnia wcześniejszego zagotowujemy. Ryż sypki myjemy i wrzucamy do rosołku. Marchewkę obieramy i kroimy. Gotujemy na małym ogniu przez ok kwadrans. W razie potrzeby doprawiamy solą i Kucharkiem uniwersalnym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    nazwa krupnik pochodzi od krup czyli kaszy....
  • 3
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    smacznie
  • 3
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszna zupa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    ja robię z kaszą jęczmienną
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    pomysl super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    monika1968

    Ja nie tylko robię krupnik z rosołu na następny dzień ale także pomidorówkę, jakaś zupa warzywna itp
  • 1
    original
    Opublikowano

    kupiska

    a ja juz dawno nie jadłam krupnika
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    paula99926

    zapomniałam już o takie zupie... a to smak z dzieciństwa :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    piotr20091991@wp.pl

    Super pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    piotr20091991@wp.pl

    Super pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    fajny pomysł
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    z ryżem nie jadłam jeszcze, nie wątpię że smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna/Dzastus

    hmmm, ja tez krupnik robie z jęczmiennej kaszy nie ryu. Ale że to dobry pomysł aby wykorzystac rosól to fakt :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    fajny pomysł na wykorzystanie rosołu (u nas zawsze pomidorówka)
  • 0
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    fajny pomysł na wykorzystanie rosołu (u nas zawsze pomidorówka)
  • 0
    original
    Opublikowano

    malinka18

    a ja często robię nie tylko z ryżem,ale i kaszą,kluskami z łyżki,tartym ciastem...grunt aby rosół się nie zmarnował...;-)
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    smaczne tyle tylko że ja robię z kaszy,ale ryżowa też super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Super
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    szybko i smacznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    dobry pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    sara1

    apetyczna zupa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    smaczna zupka.
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    Ryżu nie myjemy tylko płuczemy i marchewkę zawsze dodaje na początku gotowania a dopiero potem wsypuję ryż
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    bardzo lubię jeść zupy
  • 2
    original
    Opublikowano

    meg1984

    takiego czegoś jeszcze nie jadłam, ale spróbuje:)
  • 0
    10371650_872353579458561_3057513019799197911_n
    Opublikowano

    EmciaPichci

    uwielbiam krupnik!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Zosia1

    sprytne rozwiązanie,a krupniczek pyszny na pewno
  • 0
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Krupnik na rosole - pycha :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    tez tak robię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata23

    i nic się nie marnuje...
  • 0
    original
    Opublikowano

    pajbek

    A ja lubię krupnik :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    przyda się, bo często robię rosól i mi zostaje na drugi dzień
  • 2
    original
    Opublikowano

    malina

    smaczna zupka robię tak samo
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczna zupa :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    uwielbiam krupnik :-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbigniew1975

    dosyć ciekawy pomysł na wykorzystanie rosołu dnia następnego
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    to fakt, krupniczek na rosołku najsmaczniejszy i bywa u mnie na przemian z pomidorową :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !