Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem. W misce wymieszać mąkę z proszkiem, cynamonem i goździkami. Dodać posiekaną czekoladę oraz orzechy. Dodać posiekaną margarynę, utarte żółtka, białka ubite na sztywną pianę oraz mleko. Wyrobić gładkie ciasto. Rozwałkować, podsypując nieco mąki. Wykrawać foremkami ciasteczka, ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem. Piec ok. 15 min w temp. 170st. Ostudzić na kratce kuchennej.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Agata B

    świetne ciasteczka:)))
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajne ciasteczka, każdy chętnie chrupnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    idealne ciasteczka, widać że chrupiące i słodkie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !