Sposób przygotowania

Najlepiej przyprawić kurczaka dzień przed planowanym jego duszeniem,np. wieczorem. Nacieramy go wówczas solą, czosnkiem i przyprawami. Wstawiamy do lodówki. Nazajutrz podsmażamy pałki na patelni, tak aby skórka się ładnie zarumieniła. Pokrojoną w kostke cebulę również podsmażamy. Do garnka wkładamy pałki z kurczaka, cebulę oraz dolewamy nieco wody.Dodajemy też suszone grzybki,odrobinę sosu chilli , a następonie dusimy wszystkie składniki pod przykryciem - na małym ogniu. Cukinię, kroimy ją w kostkę i dodajemy do mięsa, kiedy te będzie juz na wpół miękkie. Dodajemy również koncentrat pomidorowy. Dusimy aż mięso i cukinia będa miękkie. Podajemy z pieczywem lub ziemniakami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    EWI

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    Twoje przepisy są świetne !! Inspirują nas :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika64

    Muszę tez wypróbować ten przepis .P.S lubię czytać komentarze dużo dają
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    rewelacja;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !