Sposób przygotowania

herbatniki zemleć blenderem,margarynę stopić i wymieszać z herbatnikami wyłożyć je na dno okrągłej tortownicy o średnicy 24 cm.żółtka utrzeć na parze z cukrem i nektarem bananowym,żelatynę namoczyć w zimnej wodzie potem podgrzewając rozpuścić ją dodać do utartych żółtek lekko przestudzić,banany obrać ze skórki i 5 sztuk rozgnieść widelcem dodać sok z cytryny,śmietanę ubić na sztywno i dodać 3/4 ubitej śmietany do masy jajecznej resztę odłożyć dodać także rozgniecione banany i serek homogenizowany,wszystkie składniki dokładnie połączyć ze sobą i wylać na spód herbatnikowy wyrównać i wstawić do schłodzenia najlepiej na noc następnego dnia udekorować tort pozostałym bananem i odłożoną kremówką.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !