Sposób przygotowania

Białka ubijamy na sztywną pianę. Dalej ubijając dodajemy cukier. Mąkę ziemniaczaną mieszamy z mąką krupczatką, kokosem oraz proszkiem do pieczenia. Do ubitej piany dodajemy wymieszane mąki oraz roztopione masło. Wszystko dokładnie wymieszać. Ubite ciasto wylewamy na wysmarowaną blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 180 stopni ok. 20 min. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy nią zimne ciasto. Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Podczas ubijania dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kokos. Masło roztopić, dodać do piany i wymieszać. Wylać na blachę, upiec. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i polewamy nią zimne ciasto.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Super
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wacław

    takie ciasta z kokosem to mogę jeść codziennie !
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Jak jest kokos to na pewno pycha ciasto ;)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    lubię wszystko co jest z kokosem :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    z pewnością pyszny,lubię ciasta z kokosem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !