Sposób przygotowania

w rondelku stopić masło 2 łyżki oprószyć mąką mieszając wlać mleko i ugotować sos jak zgęstnieje dodać śmietaną wymieszaną z żółtkiem i ser pleśniowy doprawić do smaku solą i białym pieprzem,zagotować bulion i włożyć do niego opłukaną rybę gotować ok.10min.po tym czasie wyjąć rybę z wywaru i osączyć,na patelni stopić odrobinę masła i włożyć rozmrożony szpinak wymieszać i dusić ok.15min. na małym ogniu doprawić do smaku solą i pieprzem,naczynie żaroodporne wysmarować masłem i rozłożyć uduszony szpinak na dnie tego naczynia na nim układać osączone dzwonka ryby po wierzchu polać je sosem serowym i posypać startym serem zalać pozostałym stopionym masłem wstawić do piekarnika i zapiec w temp.200st.ok.5min.aby ser się rozpuścił.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    edita15

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    halina55

    Super przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna/Dzastus

    łososia uwielbiam najbardziej ze wszystkich rybek. Fajny przeisik.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !