Sposób przygotowania

Drożdze zasypac łyką cukru i mąki oraz zalac letnim mlekiem. Odstawic w ciepłe miejsce Az powiększy dwa razy swoją objętość. Wbić jajka i wymieszać .Następnie do rozczynu wsypać mąkę i wlac olej. Wyrobić z wierzchu lekko opruszyć mąką i odstawić do wyrośnięcia.
Kakao, mleko i cukier dokładnie utrzeć na jednolita masę.
Ciasto rozwałkować i rozłożyć na nim nadzienie. Zwinąc i włożyć do keksówki żeby ciasto miało ładny kształt. Piec ok. 45 minut w 180 stopniach.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    EWI

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka91

    uwielbiam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Wygląda bardzo ładnie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    daria2911

    fajnie wygląda, musi być pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !