Sposób przygotowania

Warzywa umyć, obrać i pokroić w kostkę. Ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Wody powinno być tyle aby mogły swobodnie pływać. Gdy warzywa będą już miękkie należy je odcedzić, przetrzeć przez sitko i wlać do wywaru. Całość połączyć z gorącym mlekiem, dodać zawiesinę z niewielkiej ilości mąki i wody. Zagotować i zdjąć z ognia, dodać masło i przyprawić do smaku solą i cukrem. Podawać z makaronem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    anulka69

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    anulka69

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    zdrowa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    smaczna :-)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kasiek

    uwielbiam marchewkęwięc taka zupka napewno by mi posmakowała
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Też taką robię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    apetyczna i ten kolor
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !