Sposób przygotowania

Truskawki pokroić w drobną kostkę, odłożyć ok 1 szklanki, resztę zasypać 1/4 szklanki cukru i odłozyć aż puszczą sok. Dodać kwasek i podgrzewać na małym ogniu aż uzyskają konsystencję dżemu, przetrzeć przez drobne sitko, ostudzić.
W 1/2 szklanki mleka rozpuścić obie mąki, resztę mleka zagotować z pozostałym cukrem (można dodać wanilii), dodać rozpuszczone mąki i zagotować budyń. Ostudzić.
Margarynę (lub niesolone masło) utrzeć na puch, dodawać małymi porcjami budyń na zmianę z musem truskawkowym, ucierać do wyczerpania składników. Dodać odłożone truskawki, wymieszać.
Masa idealna do tortów biszkoptowych oraz deserów.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !