Sposób przygotowania

Biały ser musimy przekręcić razem z ugotowanymi ziemniakami. Mieszamy, doprawiamy do smaku i dodajemy opłukaną, drobno posiekaną miete oraz cebulę. Cebula musimy wczęsniej na tłuszczu podsmażyć. Mieszamy.

Wszytskie składniki na ciasto , któe zostały wymienione w przepisie ( woda, olej, sól-, mąka, jajo) łączmymy ze sobą i zagniatamy ciasto. Powstałe ciasto dzielimy na cześci i każdą z nich kolejno za pomoca wałka rozwałkowujemy. Za pomoca kubka, szklanki jak kto woli wycinamy kółka,
Do każdego kólka nakladamy farsz , boki ciasta łaczymy, nie powinny byc rozklejone ponieważ podczas gotowania pieróg może się rozwalić. otujemy w osolonej wrzacej wodzie, az same wyplyna na wierzch wyciagamy i ukladamy na talerzu, nigdy nie jeden na drugim aby sie nie posklejał, dopiero gy wystygnął mozna tak zrobic .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    koala

    o jakie pyszne !
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    pysznosci
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Botwinka

    lubię pierogi ruskie a takich jeszcze nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !