Sposób przygotowania

Białka ubijamy z cukrem, żółtka mieszamy z octem, mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, do ubitych białek dodajemy żółtka, mąkę i delikatnie mieszamy, na końcu dodajemy wodę, wylewamy na blachę do pieczenia pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni

1 szklankę kubusia odlewamy, rozpuszczamy 3 budynie, resztę gotujemy ( można dodać 0,5 szklanki syropu z ananasów), kiedy sok się zagotuje wlewamy sok zmieszamy z budyniem, ciągle mieszając doprowadzamy do zagotowania, zdejmujemy z palnika, dodajemy galaretkę, mieszamy, wylewamy na wystudzony biszkopt, następnie układamy ananasy, zostawiamy do wystygnięcia.

Galaretkę agrestową rozpuszczamy w 0,5 szklani wody, zostawiamy do wystygnięcia, kiedy ostygnie ubijamy na sztywno śmietanę i dodajemy wystudzoną galaretkę, mieszamy, wylewamy na pierwszą masę, wkładamy do lodówki, żeby stężało

Ostatnią galaretkę rozpuszczamy w 1,75 szklanki wody, kiedy zacznie żelować wylewamy na ciasto, zostawiamy w lodówce na kilka godzin

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    pysznie sie zapowiada :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    a dziękuję, jest niezły :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    jak na shreka to całkiem ladne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marcinek

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    super
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !