Sposób przygotowania

Mango pokroić na mniejsze kawałki i zmiksować w blenderze , następnie łączymy go z bita śmietaną tylko nie słodzoną i wstawiamy do lodówki. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy pianę na sztywno pod koniec ubijania dodajemy cukier i mieszamy , następnie po jednym jajku , do miseczki wsypujemy mąkę , wiórki i proszek do pieczenia . . Dodajemy po łyżce masy białkowej i mieszamy , starając się aby piana nie opadła , jeszcze tylko dodajemy 2 łyżki oleju i mieszamy . Tortownicę smarujemy masłem i bułką tartą . Ciasto wylewamy do formy i wstawiamy do piekarnika na 25 minut w temp. 180 st , po ostudzeniu ciasta nakładamy na nią masę z mango i wstawiamy na godzinę do lodówki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !