Sposób przygotowania

Skrzydełka umyć, obgotować ok. 10min we wrzątku z dodatkiem słodkiej i ostrej papryki. Osaczyć, lekko przestudzić, oprószyć niedużą ilością oregano, tymianku i kminku oraz sola i pieprzem. Z płatków, mąki, jajka, mleka zrobić ciasto, doprawić solą i pieprzem. Odstawić na 15 min. Zamieszać, maczać mięso w cieście, smażyć na gorącym oleju z obu stron. Osączyć. Najlepiej podawać z frytkami i warzywną sałatką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaeM

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    świetne! spróbuję
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    dużo fajnych przypraw

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !