Sposób przygotowania

Wszystko połączyć. Piec 20 min w temp. 180 st. Ostudzić. Przekroić na pół.

MASA CHAŁWOWA:
20dag chałwy waniliowej,
4 żółtka,
łyżka mąki ziemniaczanej,
szkl. mleka,
kost. masła.

Żółtka rozmieszać w 1/2 szkl. mleka, dodać mąkę. Ugotować budyń. Masło utrzeć z chałwą i zimnym budyniem.

MASA CZEKOLADOWA:
3 łyżki cukru pudru,
kost. masła,
tabliczka gorzkiej czekolady.

Masło utrzeć z pudrem i roztopioną czekoladą.

DODATKOWO:
4 duże bezy,
polewa czekoladowa.

Jeden placek posmarować chałwą, posypać 3 pokruszonymi bezami. Wyłożyć masę czekoladową. Przykryć drugim plackiem. Polać polewą i posypać pozostałą pokruszoną bezą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    To ciasto jest pieruńsko słodkie, ale bardzo je lubię i też robię od czasu do czasu
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    super
  • 0
    sandmans-logo-tlo
    Opublikowano

    Mr. & Mrs. Sandman

    Chałwa i bezy? Musimy spróbować :)
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wspaniały przepis na smakowite ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    rewelacyjne ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !